logo
Aktuell information

Sista påminnelse - fiberuttag

Om ni saknar ett uttag från Telenor (fd Bredbandsbolaget) hemma måste ni snarast höra av er till styrelsen på viceordforande@sjotungan.se eller via post till Myggdalsvägen 102A. Som bekant kommer Telenors bredband att vara inkluderat i månadsavgiften med start 2021-08-01.

Detta är sista chansen att få ett uttag kostnadsfritt så om ni hör av er längre fram kommer installationen att debiteras den boende.

Vi har haft vissa tekniska problem med våra mailkonton (som nu är lösta). Om ni har hört av er angående saknat uttag men inte fått svar, vänligen hör av er igen. Tack! Vi har återkopplat till samtliga som hört av sig ang saknat uttag.

2021-04

Vissa globala nyhetskanaler upphör

Från och med den 16 mars 2021 upphör frivisningen av globala nyhetskanaler. Vissa kanaler kan fortfarande ingå i ditt abonnemang eller finns att välja som tillvalskanaler.

Det är nyhetskanalerna Al Jazeeea, BBC World News och CNN som från den 16 mars 2021 inte längre går att se kostnadsfritt om de inte redan ingår i ditt nuvarande kanalpaket.

Här kan du läsa mer. Länk till ComHem

2021-03

Snart ingår bredband i månadsavgiften

Här kan du läsa mer pdf-fil

SNART INGÅR BREDBAND I MÅNADSAVGIFTEN!

HSB:s BRF Sjötungan i Tyresö har nyligen tecknat ett mycket förmånligt gruppavtal med Telenor (fd Bredbandsbolaget) som innebär att samtliga boende kommer att få kostnadsfritt höghastighetsbredband via Telenors fibernät och kostnadsfri hyra av en premiumrouter med start den 1 augusti 2021. Bredbandet är på 250/250 Mbit/s och i samband med detta kommer Telenor även att uppgradera hela områdets fiberanslutning.

Jag har Telenors bredband idag. Vad ska jag göra?

I princip behöver du inte göra någonting. Du kommer att fortsätta betala ditt bredband individuellt t.o.m. den sista juli, och därefter kommer du inte längre att bli fakturerad för bredbandet. Mer information kommer när det närmar sig.

Jag har inget bredband idag. Vad ska jag göra?

Du kommer att kunna ansluta dig till Telenors bredbandstjänst kostnadsfritt om du så önskar. Mer information kommer när det närmar sig.

Jag har Com Hems bredband idag. Vad ska jag göra?

Du kan antingen välja att fortsätta nyttja Com Hems bredband och fortsätta betala din nuvarande månadsavgift till Com Hem, eller välja att säga upp Com Hems bredband och istället ansluta dig kostnadsfritt till Telenors bredband via föreningens nya gruppan- slutning.

Om du vill säga upp bredbandet hos Com Hem rekommenderar vi dig att redan idag kontakta Com Hems kundtjänst och säga upp bredbandet per den 1 september 2021 (så att du har en månads säkerhetsmariginal mot den 1 augusti 2021 när Telenors bredband driftsätts).
Du kommer att kunna ansluta dig till Telenors bredbandstjänst kostnadsfritt. Mer information kommer när det närmar sig.

Vad kommer det att kosta?

Ingenting. Bredbandet kommer att ingå i din månadsavgift med start den 1 augusti 2021.

Mer information från Telenor och styrelsen kommer att delas ut till samtliga medlemmar samt läggas upp på hemsidan och på Portinfo när det närmar sig avtalsstarten 2021-08-01. Det är inte möjligt att redan idag ansluta sig till detta nya Telenor-avtal och varken Telenor eller styrelsen har någon ytterligare information att ge ut i dagsläget.

Saknar du fiber uttag

Det ska sitta i hallen innanför din ytterdörr. Om du inte har ett uttag från Telenor i din hall, hör snarast av dig till viceordforande@sjotungan.se eller via post till styrelsens brevlåda utanför M104, så kommer Telenor kostnadsfritt ut och installerar ett fiberuttag hos dig. Obs! Det här är enda chansen att ansluta sig kostnadsfritt till föreningens nya bredband hos Telenor, så det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt om Telenors fiberuttag inte finns hemma hos dig.

fiberuttag sitter i hallen

 

/Styrelsen

2021-02

God Jul

2020-12

Gymlokalen är stängd tillsvidare.

I enlighet med de riktlinjer som regeringen vill att vi ska följa så har styrelsen beslutat att hålla gymlokalen stängd. Detta motiveras av att styrelsen inte kan garantera att smittspridning ej kan ske i lokalen. Det är naturligtvis primärt var och en som ska ta sitt eget ansvar vad det gäller smittspridning, men i detta fall anser styrelsen att vi kan hållas ansvariga för i fall en eventuell smitta sker. För oss är det allra viktigaste att säkerställa våra medlemmars hälsa och välmående. Det är en ovanlig situation vi alla befinner oss i, och som ett resultat av pandemin behöver eventuella risker för smitta ses över, och vårt utbud av möjliga medlemsmöten behöver därför anpassas. Det gäller bland annat att undvika fysiska möten, besök i lokaler och icke-akuta åtgärder i och utanför bostaden. Vi ber er att ha överseende med detta, och förståelse för att vi behöver följa de skärpta riktlinjerna. Vi hoppas på er förståelse för detta beslut. Så snart det kan anses säkert så öppnas lokalen igen. Vi annonserar detta på vår hemsida. Avgifter kommer inte att återbetalas då dessa går till upprustning och maskiner till gymmet, och vi utgår från att ni som använder gymmet vill vara delaktiga i denna budget även vid detta påtvingade uppehåll i användandet. /Styrelsen

2020-11

Måndagsträffen stängd.Detta gäller från 30/10

Styrelsen har beslutat att tillsvidare stänga Måndagsträffen .

Detta gäller från den 30/10

Vid kontakt med fastighetsskötaren använd de telefonnummer och epost-adresser som finns.

Du når felanmälan och kundservice på 08-617 76 00, måndag till torsdag kl. 07.00–17.00 och fredag kl. 07.00–16.00. Du kan även felanmäla till Kundservice Fastighetsägerna.

Vi kontakt till styrelsen använd de telefonnummer och epost-adresser som finns till ordförande, vice ordförande och sekreterare

2020-10

Fastighetsägarna Service försöker komma i kontakt med dig med förråd i M102

Fastighetsägarna Service försöker komma i kontakt med dig som har ett förråd under M102 som är fyllt med bråte från golv till tak och inte har ett lås på dörren. Utanför förrådet i källargången står en stor svart soffa. Fastighetsägarna har aviserat detta i flera veckors tid i M102 och M100 men ingen har hört av sig.

Kontakta Fastighetsägarna snarast på telefon till felanmälan

08–617 76 00 - annars kommer de att tömma både förrådet och källargången utanför.

2020-10

Däckförvaringen i C-garaget.

Alla öppettider hösten 2020

Torsdag 22 oktober kl. 19.00-19.45

Lördag 24 oktober kl. 15.00-15.45

Tisdag 27 oktober kl. 19.00-19.45

Torsdag 29 oktober kl. 19.00-19.45

Tisdag 3 november kl. 19.00-19.45

Torsdag 5 november kl. 19.00-19.45

Tisdag 10 november kl. 19.00-19.45

Torsdag 12 november kl. 19.00-19.45

Onsdag 18 november kl. 19.00-19.45

Fredag 20 november kl. 19.00-19.45

Tisdag 24 november kl. 19.00-19.45

Torsdag 26 november kl. 19.00-19.45

Lördag 28 november kl. 15.00-15.45

Respektera att det är dessa tider som gäller. Däckförvaringen är en kostnadsfri service som Brf Sjötungan erbjuder sina medlemmar. Vill man ha personlig service andra tider bör man ha sina däck någon annanstans.

2020-10

Måndagsträffen öppnar 21 september

Nu börjar måndagsträffen igen, med start den 21 september. Det är precis som tidigare varje helgfri måndag kl 18:30-19:30 på Myggdalsvägen 102A. Precis som tidigare kommer representanter från såväl styrelsen som fastighetsskötarna vara på plats.

Allt är dock inte "precis som tidigare":

- Vi ber dig att i största möjliga mån lösa ärendena via felanmälan/mail och bara komma till träffen om du verkligen behöver det

- Vi kommer bara att släppa in två personer i lokalen samtidigt, så vi ber dig att hålla dig kortfattad och vara beredd på viss väntetid utomhus (oavsett väder)

- Vi vill inte ta i hand och inte stå närmare än två meter

- Styrelsen kommer att ha på sig munskydd och/eller visir och vi uppskattar om besökarna gör detsamma och använder handsprit

Såväl lokalen som gästlägenheten är fortfarande stängda pga covid 19.

2020-09

Fastighetsägarna tar över den 1 sept

Den 1 september tar Fastighetsägarna över från FSS. Alla pågående felanmälningar kommer att lämnas över från FSS till Fastighetsägarna. Hemsidan, information i portarna, etc. kommer givetvis att uppdateras med ny kontaktinformation när den nya entreprenören tar över och Fastighetsägarna kommer även att komma ut med egen information till föreningens medlemmar. Fastighetsägarna vann föreningens upphandling där man även utvärderade anbud från t.ex. FSS, HSB, Nabo och FT Drift, och de arbetar redan i exempelvis Brf Björkbacken.

2020-08

De analoga sändningarna utgår den 8 september 2020.

Vad händer nu? Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någonting. Men om du tittar på analoga tv-sändningar idag behöver du ändra till digital-tv så senast den 8 september 2020. OBS – vänta inte till den 8 september Dina digitala kanaler finns redan tillgängliga i ditt befintliga tv-uttag. Följ våra enkla tips nedan och ändra till digital-tv och njut av bättre bild och ljud redan idag.

Com Hem information klicka här

2020-08

Behöver du hjälp med TV:n?

Jörgen Nilsson på telefon 073-926 10 89 (som bor i området) kan anlitas med ROT-avdrag om man behöver hjälp och rådgivning.

2020-08

Gästlägenheten-Föreningslokalen

Gästlägenheten och föreningslokalen är fortsatt stängda. Vi vet förnärvarande inte när vi kommer att öppna dem igen.

2020-07

Varmt i lägenheten?

Föreningens ventilationssystem har inte möjlighet att kyla ner luften i lägenheterna och det är tyvärr heller inte tekniskt möjligt att installera luftkonditioneringar i fläkthusen pga utrymmesbrist. Givet att ingrepp i fasader, tak, ventilationssystem m.m. kräver tillstånd av styrelsen och ofta även bygglov är det tyvärr inte heller praktiskt möjligt att installera egen "riktig" luftkonditionering inne i lägenheten. Det är däremot fritt fram för alla att använda fläktar och portabla luftkonditioneringar, som är ett bra sätt att få ner värmen i lägenheten. Om man blir besvärad av värmen rekommenderas att vädra så mycket det går under nätterna, använda solskydd för fönster och balkonger, och stänga fönster på dagarna om det blir för varmt ute. Om dessa åtgärder inte hjälper och man behöver hjälp kan man kontakta felanmälan via telefon eller formuläret på hemsidan.

2020-06

Presentation av de nya i styrelsen. Valberedningens förslag

Kort presentation av de nya som ska väljas in i styrelsen

Hans Håkansson — ledamot 2 år

Mitt namn är Hans Håkansson (Hasse bland vänner) och jag och min fru Colleen flyttade in i Brf Sjötungan i november förra året. Vi kommer närmast från Öringe, där vi bott i 12 år. Annars är jag uppvuxen i Örebro och blir 62 år nu i sommar då jag går i så kallad avtalspension. Jag har jobbat som ombudsman i Handelsanställdas förbund i över 30 år på olika platser i landet, de senaste 7 åren har jag varit placerad på huvudkontoret i Stockholm som central förhandlare. Under dessa år har jag varit involverad i olika styrelser, så som avdelningsstyrelser, trygghetsfonder, omställningsstyrelser och pensionsfonder, så jag har en bred erfarenhet av olika styrelseuppdrag. Om jag blir vald till att ingå i Brf Sjötungans styrelse så ser jag fram emot att arbeta med styrelsen och hoppas att jag med min erfarenhet kan tillföra värdefull kunskap som gagnar arbetet och medlemmarna i föreningen. Med vänliga hälsningar, Hasse Håkansson


Mattias Matti — revisor 2 år

2020-06

Stämman 2020 — information i coronatider

Stämman kommer att hållas genom enbart poströstning enligt lag 2020:198 om tillfälliga undantag för att genomföra bolags- och föreningsstämmor.

Stämman hålls måndagen den 22 juni 2020. Poströsterna ska inkommit till styrelsen senast torsdagen den 18 juni 2020. Frågor ställda till styrelsen och frågor med begäran om skriftligt svar, avseende stämman, ska vara styrelsen tillhanda senast torsdagen den 11 juni 2020.

Senast tisdagen den 16 juni 2020 lämnar styrelsen svar direkt till den medlem som ställt frågan och svaret/svaren redovisas även på hemsidan www.sjotungan.se/Aktuellt/Aktuell information. Detta helt enligt de förfaranderegler som gäller.

Poströster och frågor lämnas i brevlådan M102A, ingången till Måndagsträffen


• Stämman hålls måndagen den 22 juni 2020.

• Enbart poströstning

• Poströsterna ska inkommit till styrelsen senast torsdagen den 18 juni 2020.

• Begäran om skriftlig svar av styrelsen måste vara styrelsen tillhanda senast torsdagen den 11 juni 2020.

• Poströster och frågor lämnas i brevlådan M102A, ingången till Måndagsträffen

2020-06

Boule

Välkommen att spela boule. Vi spelar på måndagar 10.00 och torsdagar 15.00. Detta om vädret tillåter. Platsen är fotbollsplanen. Alla är välkomna! Klot finns att låna.

2020-04

Avbrott i bredbandsnätet 20 - 24 april

Under tiden måndag 20 april till fredag 24 april kommer underhållsarbete att utföras i Telenors bredbandsnät.

Avbrottet gäller M74–M84 och M90–M122.

Avbrottet pågår dagtid mellan 7.00–16.00.

Tyvärr drabbar avbrottet alla portar under denna tid. Vartefter teknikerna jobbar sig igenom slingan så kopplas bredbandet in igen för den huskroppen.

Arbetet utförs i denna ordning M82–84, M78–80, M74–76, M120–122, M116–118, M112–114, M106–110, M100–104, M90–98

Telenor (f.d Bredbandsbolaget) kommer att uppgradera våra bredbands-switchar ca. 12 stycken. Man gör det för att det är dags för ett byte innan vi får problem med internet.

2020-04

Hjälp att handla i coronatider

”Hej!

Vi är ett par boende på M28 som har några timmar över under dagen. Vi vill gärna hjälpa Er äldre med att handla, och kanske något små fix nu under coronatider.

Välkommen att ringa mig på 072 233 84 31 /Zhanna”

2020-04

Viktig information i coronatider

Stämman nytt datum 11 juni och ny plats

Förordningen om förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare påverkar vår stämma. Stämman flyttas fram till torsdag 11 juni. Plats Bio Forellen klockan 19.00. Om Regeringen eller en myndighet utfärdar nya regler och direktiv som påverkar möjligheten att genomföra föreningsstämman kan tid och plats komma att ändras igen. Vi ser även över möjligheten att genomföra stämman på distans.


Måndagsträffen håller stängt tillsvidare.

Ring eller maila istället. Eller besök vår hemsida, där finns svar på nästan allt.

Felanmälan: FSS Fastighetsservice Vardagar 8.00-16.00 08-657 90 90

Hyror, avgifter, garage, bilplats mm: HSB ServiceCenter Vardagar 07.00 - 17.30 010-442 11 00

Allmänna frågor: Ordförande Björn Bergström. Telefon 073-6543804 eller mail ordforande@sjotungan.se Vice ordförande Lukas Sveman. Telefon 070-7899058 eller mail viceordforande@sjotungan.se


Gästlägenheten håller stängt tillsvidare.

Redan gjorda bokningar gäller fortfarande. Vill du avboka hör av dig till uthyrning@sjotungan.se


Föreningslokalen håller stängt tillsvidare.

Redan gjorda bokningar gäller fortfarande.

2020-04

Dags för däckbyte

C-garaget. Alla öppet-tider våren 2020:

Fredag 20 mars kl. 19.00-19.45

Söndag 22 mars kl. 15.00-15.45

Tisdag 24 mars kl. 19.00-19.45

Torsdag 26 mars kl. 19.00-19.45

Lördag 28 mars kl. 15.00-15.45

Tisdag 31 mars kl. 19.00-19.45

Torsdag 2 april kl. 19.00-19.45

Lördag 4 april kl. 15.00-15.45

Tisdag 7 april kl. 19.00-19.45

Torsdag 9 april kl. 19.00-19.45

Lördag 11 april kl. 15.00-15.45

Respektera att det är dessa tider som gäller. Däckförvaringen är en kostnadsfri service som Brf Sjötungan erbjuder sina medlemmar. Vill man ha personlig service andra tider b   ör man ha sina däck någon annanstans.

2020-03

Måndagsträffen i coronatider

Om du är oroad nu i coronatider och vill undvika att träffa andra kan du givetvis ringa eller maila istället för att besöka oss på måndagsträffen. Eller kika runt här på hemsidan, här finns svar på nästan allt.

Allmänna frågor Björn Bergström. Telefon 073-6543804 ,

eller mail ordforande@sjotungan.se

Felanmälan FSS Fastighetsservice. 08-657 90 90 Vardagar 8.00-16.00


Om du mår dåligt, har varit i kontakt med någon sjuk eller besökt ett riskområde (t.ex. Italien, Iran, Kina, m.m.) de senaste 14 dagarna vill vi inte att du besöker måndagsträffen för att minska smittspridningsrisken.

2020-03

Upphämtning radonmätning

HSB Brf Sjötungan har utfört radonmätning i din lägenhet. Det är nu dags för oss att hämta upp mätdetektorerna och skicka dessa för analys. Resultaten redovisas till föreningen.

Alternativ 1 Lämna mätdetektorerna i föreningens brevlåda på Myggdalsvägen 102 A OBS! Mätdetektorerna ska lämnas: Från den 12 mars till och med den 15 mars 2020 OBS! Lägg mätdetektorerna (2 st) i en plastpåse med namn, adress och lägenhetsnummer.


Alternativ 2 För de som vill ha hjälp med upphämtning av mätdetektorer i din lägenhet: Ring till Jaime Martínez torsdagen den 12 mars 2020 mellan kl. 09:00 - 17:00 OBS! Jaime Martínez Direkt: 070-653 99 67

Mätdetektorerna har placerats i vardagsrum samt i ett sovrum/kontor.

Kontaktpersoner

Styrelsen HSB Brf Sjötungan Jaime Martinez Direkt: 070-653 99 67 (09:00 – 17:00, övrig tid sms)

E-post: manu_2046@hotmail.com

Tack för er medverkan! Styrelsen, HSB Brf Sjötungan


Här finns en pdf-fil för nerladdning Klicka här

2020-03

26 maj utgår de analoga sändningarna från Com Hem

Den 26 maj går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) utgår. Detta gäller de fria analoga kanalerna (ca.16 stycken) som ingår i din avgift. Förändringen är kostnadsfri. Du här kan läsa mer om vad som gäller Klicka här

2020-03

Bastun stängd

Bastun är stängd för underhållsarbete måndagen 27 januari till och med söndagen den 2 februari

2020-01

2020

Möteslokalen. Nya öppettider

Lokalen disponeras Måndag – Torsdag 16.00 – 20.00.

Fredag – Lördag – Söndag 16.00 – 22.00.

Bokas på Måndagsträffen.

2020-01

2019

Radonmätning – förtydligande

Mätdetektorerna är märkta med V vardagsrum och S sovrum.

Öppna förpackningen och placera dosorna i respektive rum.

Läs de bifogade instruktionerna under punkten Placera dosorna hur du placerar dosorna i rummet.

Notera datumet när du placerade dosorna.

Detta är allt du behöver göra.

Du behöver inte skriva/fylla i någonting i formuläret. Du behöver inte logga in någonstans.

Vi har alla uppgifter.

Dosorna samlas in i början av mars.

Har du ytterligare frågor kontakta Jaime Martinez 070–653 99 67 (8.00–16.00)

2019-12

Dags för däckbyte

Öppettider i däckförrådet, C-garaget

Lörd 19 okt. 15.00-15.45

Tisd 22 okt. 19.00-19.45

Torsd 24 okt. 19.00-19.45

Lörd 26 okt. 15.00-15.45

Torsd 31 okt. 19.00-19.45

Lörd 2 nov. 15.00-15.45

Tisd 5 nov. 19.00-19.45

Torsd 7 nov. 19.00-19.45

Tisd 12 nov. 19.00-19.45

Torsd 14 nov. 19.00-19.45

Tisd 19 nov. 19.00-19.45

Torsd 21 nov. 19.00-19.45

Tisd 26 nov. 19.00-19.45

Torsd 28 nov. 19.00-19.45

Respektera att det är dessa tider som gäller. Däckförvaringen är kostnadsfri. Vill man ha personlig service andra tider bör man ha sina däck någon annanstans.

2019-10

Information om stambyte

År 1990 gjordes ett stambyte på delar av avloppsystemet i badrummen i samtliga lägenheter i området. Då satte man in en våtrumstapet och drog nya kall- och varmvattenrör inne i badrummen. Det vi nu kommit fram till i undersökningar är att kall- och varmvattenrören inne i huskroppen uppnått sin livslängd. Våtrumstapeten har för länge sen gjort sitt. Under 2019 ska styrelsen presentera ett förslag till renovering av stammarna. Det mesta tyder på att en total stamrenovering är det minst kostsamma över tid, varför samtliga huskroppar inom en 5-årsperiod förmodligen kommer att stambytas. Ingrepp i bostaden är, enligt sannoligt scenario, total utrivning av våtrum samt vissa ingrepp i kök. Styrelsen har tagit ett sk. inriktningsbeslut i frågan. Vilket i princip innebär att man kommer att gå vidare med förslag till medlemmarna på åtgärder och ett ekonomiskt upplägg. / Björn Bergström

2019-04

Dags för däckbyte

Öppettider i däckförrådet, C-garaget

Månd 25 mars kl. 18.30-19.15

Onsd 27 mars kl. 19.00-19.45

Fred 29 mars kl. 19.00-19.45

Sönd 31 mars kl. 15.00-15.45

Tisd 2 april kl. 19.00-19.45

Torsd 4 april kl. 19.00-19.45

Lörd 6 april kl. 15.00-15.45

Månd 8 april kl. 18.30-19.15

Onsd 10 april kl. 19.00-19.45

Fred 12 april kl. 19.00-19.45

Sönd 14 april kl. 15.00-15.45

Tisd 16 april kl. 19.00-19.45

P.g.a. renoveringsarbeten i B- och C-garaget Kommer det inte vara möjligt att köra in med bil. Ta gärna med egen pirra/vagn eller liknande om möjligt. Tänk på att det bara är ovanstående tider som gäller.

2019-06

Det grävs klart

Snart kan grävarbetena i etapp 2, M46–50 och M60–64, avslutas och återställningen börja. Dock återstår tre korta bitar in mot gaveln på M44, 52 och 58. Det är vår förhoppning att det arbetet kan göras snabbt men man får nog ändå räkna med att det tar ca.2 månader. Sen kan återställningen börja och vi återfår vår vackra ”huvudgata”


Det grävs till hösten Styrelsen håller på att ta in nya anbud för fortsättningen av utbytet av kallvattenrören. Anbuden får utvisa var i föreningen nästa etapp startar och vid vilken tidpunkt. Men trolig start tidigast efter sommaren.

2019-05

Information om stambytet

År 1990 gjordes ett stambyte på delar av avloppsystemet i badrummen i samtliga lägenheter i området. Då satte man in en våtrumstapet och drog nya kall- och varmvattenrör inne i badrummen. Det vi nu kommit fram till i undersökningar är att kall- och varmvattenrören inne i huskroppen uppnått sin livslängd. Våtrumstapeten har för länge sen gjort sitt. Under 2019 ska styrelsen presentera ett förslag till renovering av stammarna. Det mesta tyder på att en total stamrenovering är det minst kostsamma över tid, varför samtliga huskroppar inom en 5-årsperiod förmodligen kommer att stambytas. Ingrepp i bostaden är, enligt sannoligt scenario, total utrivning av våtrum samt vissa ingrepp i kök. Styrelsen har tagit ett sk. inriktningsbeslut i frågan. Vilket i princip innebär att man kommer att gå vidare med förslag till medlemmarna på åtgärder och ett ekonomiskt upplägg.

/ Björn Bergström

2019-04

Stambyte inriktningsbeslut

Styrelse har tagit ett inriktningsbeslut om stambyte. Det innebär att styrelsen anser ”att det måste göras ett stambyte”.

2019-03

Stamrenovering

Styrelsen fortsätter titta på lösningar för våra till åren komna stammar. Vi genomför nu en stamspolning och filmning för att få ett korrekt underlag till förslag om beslut. Vi väger samtidigt in den ekonomiska aspekten i projektet. Mer information kommer så snart vi har beslut i frågan.


Det grävs i föreningen

Som alla nog märkt så grävs det en hel del i föreningen. Det brummar från grävmaskiner och lastbilar. Förklaringen är att kallvattenrören är i mycket dåligt skick och behöver bytas ut. Arbetet har tyvärr dragit ut på tiden vilket i sig beror på att rören ligger ovanligt djupt och är svåråtkomliga. Men arbetet är nödvändigt och kommer att garantera tillgång till vatten för lång tid framöver. Vi får ha tålamod och tänka positivt. För när det är klart så har vi rör som inte behöver bytas på 50 till 60 år!

2019-02

2018

Inga fyrverkerier

Tyresö kommun har utökat förbudsområdet för fyrverkerier kring Tyresö centrum. Det området innefattar även Brf Sjötungan. Det betyder att INGA fyrverkerier får användas inom Brf Sjötungan. Läs mer på Tyresö kommuns hemsida.

Tyresö kommun

2018-12

Aktivitetsgruppen

Adventskaffe. Torsdag 6 december klockan 18.00 adventsfika


Nytt avtal för inglasning av balkong

Här finns blankett att ladda ner (Pdf-fil) Klicka här


Beställning av vinterlist till balkonginglasningen

Här finns blankett att ladda ner (Pdf-fil) Klicka här


Extra föreningsstämma 2018-07-05

Stämmoprotokoll finns här (Pfd-fil)


Stamrenoveringen

Styrelsen får information om rörens skick i början av november. För dagen har vi ingen ytterligare information att ge. Vi åter kommer så snart vi vet mer. Fortsatta grävningar kommer att ske sträckan mellan M46 och M12. Detta för att byta avloppsrör och kallvattenrör. Rören är över 50 år gamla och på vissa ställen i mycket dåligt skick

2018-09

Ny fontän vid M20

Arbetet har startat med att bygga en ny fontän vid M20, beräknas vara klart under augusti. fontän

2018-07

Kallelse extra stämma

Kallelse till extra föreningsstämma med anledning av övertagande av underhållsansvar i samband med återställning efter vattenskada på Myggdalsvägen 104.

Stämman berör i första hand medlemmar på Myggdalsvägen 104, men stadgarna kräver att samtliga medlemmar ändå kallas till stämma.

Datum: 5 juli -18

Tid: kl. 19.00

Plats: Styrelserummet Myggdalsvägen 102 A

1. Föreningsstämmans öppnande

2. Val av stämmoordförande

3. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare.

4. Godkännande av röstlängd.

5. Fråga om närvarorätt vid föreningsstämman.

6. Godkännande av dagordning.

7. Val av två personer att jämte stämmans ordförande justera protokollet.

8. Val av minst två rösträknare.

9. Fråga om kallelse skett i behörig ordning

10. Styrelsens redovisning av föreslagna åtgärder på ledningar för vatten och avlopp samt badrum, duschrum, kök.

Under denna punkt kommer HSB Konsult att, på uppdrag av styrelsen, lämna en sammanfattande redogörelse av förslag till åtgärder på ledningar för vatten och avlopp samt badrum, duschrum och kök i berörda lägenheter på Myggdalsvägen 104.

11. Styrelsens anmälda ärende om förändringsåtgärder i berörda bostadsrätter

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om:

- att föreningen övertar medlemmens underhållsansvar under ombyggnadstiden i lägenheten med anledning av åtgärderna i badrum, duschrum och kök.

Beslutet innebär att medlemmarna godkänner att badrummen, duschrummen och köken återställs. I och med detta övertar föreningen ansvaret för underhållsåtgärderna under byggtiden för den lägenhet som underhållsåtgärderna pågår i. Beslutet tas med enkel majoritet.

12. Avslutning

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Här finns kallelsen som pdf-fil

2018-06

Bevakning

Från den 1 juni 2018 sköter Bevaknings Assistans AB bevakningen i området.
De har telefonnummer 08- 798 60 60


Årsmötesprotokoll 2018

Klicka här för att ladda ner en pfd-fil


Vi beklagar vattenavstängningarna. Vi beklagar de många vattenavstängningarna. Orsaken är att rören ligger djupt, väldigt djupt, och det är bara möjligt att byta korta sträckor i varje etapp. Vi gör allt för att Era besvär ska bli så små som möjligt

2018-06

Information om stammar och badrum Styrelsen har beslutat att göra en utredning av behovet att eventuellt åtgärda vatten- och avloppsstammar i kök och badrum. Mer information finns på hemsidan under aktuellt.

2018-04

Bevakning

Från den 1 juni 2018 sköter Bevaknings Assistans AB bevakningen i området.
De har telefonnummer 08- 798 60 60


Årsmötesprotokoll 2018

Klicka här för att ladda ner en pfd-fil


Kallelse till stämma 2018

Klicka här för att ladda ner en pdf-fil (5,6Mb)


Information om stammar och badrum

Här finns en pdf-fil. Klicka här rör stammar


Förbättringar i brandskyddet företagna under vintern 2017 / våren 2018

Södertörns Brandförsvarsförbund går återkommande inspektioner, som regel vartannat år. I december 2015 gjorde dessa en inspektion o fann inga brister, varför de meddelade i november 2017 att nästa kontroll sker 2019 eftersom senaste kontrollen visade på gott brandskydd.
Trots den positiva rapporten från Södertörns Brandförsvarsförbund anlitade vi själva en firma för att göra en enkel brandskyddsinventering omfattande hela Sjötungan i november 2017.
Rapporten från denna inventering innebar att vi gjorde flera åtgärder.

Viktigaste

– tätningar i källargångarnas brandcellsgränser.

– gym o kontor: brandvarnare, brandsläckare

– bastu: förbättrad nödutgångsskyltning, brandvarnare, utbytt brandsläckare

– tvättstugor i källarplan: förbättrad nödutgångsskyltning, brandvarnare, brandsläckare

– fristående tvättstugor: brandsläckare

– garagen: brandsläckare

Våra rökluckor (trapphusen) kontrolleras varje år av FSS liksom rökgasgivarna, liksom tidigare. Varje år görs en brandsyn av styrelsen (nytt) Södertörns Brandförsvarsförbund gör återkommande inspektioner, liksom tidigare.

/Styrelsen


Boule

Välkommen att spela boule. Vi spelar, med start den 7 maj, på måndagar 10.00 och torsdagar 18.00. Detta om vädret tillåter. Platsen är fotbollsplanen. Alla är välkomma! Klot finns att låna.

Följ oss på Facebook. Klicka här boule


Störningsjour

Från 1 mars 2018 är Bevaknings Assistans vår nya störningsjour och har telefonnummer 08 - 124 516 90. Det är Sjötungans eget nummer, så de vet varifrån du ringer. Men du måste även uppge dina kontaktuppgifter för administrationen ska bli korrekt. Du är dock anonym för dina grannar. Den störande debiteras 1500kr för utryckningen.


Relaxrummet

I avslutning till bastun finns relaxrummet (invigt februari 2018). Här kan du sitta och koppla av efter bastubadet. Du kommer in i relaxrummet från bastun med din nyckelbricka. Men du kan inte komma tillbaka till bastun så glöm inte att ta med dina tillhörigheter.

bastu


Valberedningen

Vill du vara med och påverka?

Just nu söker valberedningen efter nya personer till styrelsen Onsdagen den 23 maj 2018 har föreningen årsmöte och valberedningen söker personer som är intresserade av att sitta i föreningens styrelse.

valberedningen Läs mer här


HLR hjärt–lungräddning

Kursen är den 7 februari klockan 18.00 i styrelselokalen. Kursen tar knappt 2 timmar
Än finns några platser kvar. Anmäl dig till
Aune Nordlund, telefon 073–9033046 eller Gunilla Lovén, telefon 070–7671296

2018-01

Schaktarbete börjar

Torsdagen den 18 januari börjar schaktarbeten för att inspektera och senare installera nya kallvattenrör. Arbetet startar uppe i de södra delarna av området.

2018-01

2019-07
logo